Jeansshorts

Jag har precis gråtit till Fyra bröllop. Dax att gråta till dokumentären Victorias liv. Jag är så himla töntig! Annars vill jag verkligen inte sitta fast. Jag har och kommer troligtvis alltid att ha den inställningen att allt går bara man vill. Allt handlar om vilja. Vilja och ork. Förväntan. Och sånt där. Jag får inte ned det i ord så jag skippar det :) Nytt i garderoben också! Jag har alltid tyckt att jeansshorts har varit jättefult. Något som bara är praktiskt. Att hitta de perfektigaste är som nålen i höstacken men dessa var pretty close. Men eftersom att det enda jag har velat ha på mig på sista tiden är mina skinnshorts så tänkte jag att det nog är dax. Jag får lära mig att tycka om det helt enkelt. Och dem är ju från jobbet! Och det är ju som sagt praktiskt :)

Partysvenskar

Jag hade ingen aning om att Oslo hade ett Ben and Jerry café. Nästa fika (Läs: Is) tas där. Gårdagen gick endast emot mig tills dem 843974 långa timmarna på jobbet var över. Vinden vände och Drøbakbesök knackade på dörren! Efter att vi tömt både vinflaskor, cidrar och öl hoppade vi på bussen till Grönland och nästa förfest där jag överlämnande min present (Visst var dem fina?) till en favvopojke och stötte på riktigt mycket Umefolk :) Sedan gick vi (Upp och ned?) till Cadish med några Canadensare som jag tydligen trodde skulle erövra Norge. Vi stoppade på Blå en sväng där vi såg en svan(?) och en favvopojke som absolut skulle klättra upp och sätta sig på kvinnan(/mannen?) i trädet rakt över älven. På Cadish droppade det svett från taket (Bogstavligt...) och vi dansade jävel till en grekisk(?) DJ. Många frågetecken märker jag men oj så kul jag hade! Som ni ser skuttade vi in lite för mycket i dimman för att kameran skulle hänga med. Men vi avslutade i alla fall med en stor, god pizza innan vi besökte sängen cirkus 04.30. Annars är det två dagar kvar på Karl Johan innan Bogsta och koordination väntar :)

Uppgraderad

Här händer det grejer! Förlåt för att jag inte hunnit prata med er. Mitt liv består av full rulle och jag älskar det! :) Men det vet ni ju redan för det känns som att det enda jag skriver om är om hur nöjd och glad jag är. Jag tror ingen har missat vad den 25:te bjöd på och det firade vi med löningspils! En massa Zarabarn möttes upp på Fridays på Karl Johan och vi hade drinkprovning! Min var en sockervadd innan alkoholen rann över. Pink Punk Cosmo. Haha! Efter några timmar tappade vi några på vägen innan tre tappra krigare drog vidare till Åpenbar! Jättejättetrevligt! Sedan har jobbet gjort ett glädjeskutt också. 1 Juni börjar jag på Bogstaveien på "potential contract" till och bli koordinator för Zara! Inte helt fel, hihi.

Lång- och födelsedag

Cheeses vad dagen har gått sakta! Ändå tycker jag att den borde ha gått fort för att jag vilade från gymmet och tog en sovmorgon och bara jobbade. Men icket! Det var 4(!) stycken sjuka på jobbet idag. Bara jag och en annan Zarabarntjej som kämpade på. Dock var det lugnare än aldrig förr. Jag hann till och med springa och prova ett par jeansshorts. Blir troligen mina efter imorgon och löning. Yippie! Våra parkompisar har precis åkt hem och en favvopojke fyller år idag. Han i bakgrunden. Grattis till dig! :) Nu taggar vi tårta i helgen! God natt.

Drøbak-besök

Man kan tro att den ända jag hängde med igår var den här lilla lurviga men inte det inte. Ännu en från Drøbak dök upp med en cider var och två vinflarror. Jag stod för middagen. Efter alla möjliga blandningar blev vi lite glada i hågen och hiten fanta och rosé visade sig vara just en hit och slank ned väldans fort. Kjempekoselig kveld med en massa snackelisnack. Vi fick prata av oss rejält och kortfattat kan vi båda säga att Umeå inte är något vi saknar i första taget :) Klockan 07.10 lämnade alla förrutom jag Åkebergsveien 56b med sikte mot Drøbak med en sväng förbi Vestby, Asko. Själv ville jag döda min väckarklocka när den ringde 10.30 då natten inte bjöd på sömn allt för tidigt. Undra av de andra ville 06.40..? Haha! Huuur skönt med sovmorgon? Nä nu ska jag förvandla liket jag ser ut som med lite spackel till en människa i alla fall. God morgon ni!

Tränigt och matigt

Vilken jättemysig dag! Bland de första gångerna regnet sipprar på rutan och staden är stilla. Precis som vi har varit hela dagen. Stilla. Superskönt! Dagen började med ägg och toast brunsch och fortsatte med Indoor Walking och Corebar. Blev som vanligt piggare av att bli tröttare :) Och hungirg! Så väl hemma var lasangen 15 minuter bort och sedan dess har vi bara ätit, ätit och ätit. Sjukt mättande med lasange och sedan sprang vi och köpte yoghurt, vindruvor och annat nyggigt. Vad hände med chipsen, dippen och chokladen..? Haha! Nä imorgon börjar jag 06.30 så det är bäst att krypa ned. Låg fasen uppe till 04.00 igår efter att jag kom hem för att jag totaly fastnade i Vampire Diaries. Oh my god! Hur bra är det inte? :) Ikväll väljer vi ett avsnitt House! Natti :)

The vampire diaries

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Så. Jämarns. Underbar. Serie. Jag hoppar till varje kvart. Jag gråter var tionde minut. Och jag ligger på helspänn alla 40 minuter. Kanske världens snyggaste skådespelare också. Vart kom dem ifrån liksom..? Till och med Gossip-Chuck varning. Ja, nog är jag allt en 15åring innerst inne allt :) Idag jobbade jag på min lediga dag och fick ett fett bra besked av Bogstad-chefen. Tackelitack! Dessutom hade min man både cleanat och damsugigt när jag kom hem. Och corebar passet imorse var jag inte mindre nöjd med! En bra dag helt enkelt :) Imorgon? Åter till jobb och sedan får vi allt se vad lördagkvällen har att erbjuda. Dax att blunda! Men först? 40 mera minuter med mina vampyrer. Iiih!

Nytt i garrden!

Kolla vilken skönhet! Precis i min stil och absolut en söt som jag skulle kunnat haft på studenten. Jag är ju ingen klänning-tjej. Mer en oversize-enkel-tunika-tjej! Himla fint att den är bara lite sneskuren ned till och i armarna känner man sig som en ängel :) Att akkurat bara den råkade vara nedsatt en hundring var som klippt och skuret. Den kallade på mig! Blir perfekt till en färgad bandlös BH, ett par vita jeansshorts (Finns ett par perfekta på jobbet som snart blir mina), bruna ben och ett par slitna converse. För festkvällen byter jag ut de slitna till de höga. Vill köpa något liknande att ha på stranden också. Fast lite mera... Strand-ish! :)

Tattoo

Ah! Jag vill så mycket ha en som pryder min arm. Undra om jag någonsin kommer att kunna bestämma mig? Jag tror att jag vill börja med något litet på foten. Helst något som syns när öppna skor används. Det är superfint! Problemet är ju att jag antingen använder converse eller feta klackar som omringar hela foten och lite till. Hmm. Visst är det fint att ha längre ned på sidan av foten också men det kommer jag att visa ungefär fyra gånger per år då vi strandhänger. Jag går aldrig barfota eftersom att mina fötter är förfrusna från Little D tiden och blir kalla jättefort. Och så kan jag berätta att jag är en såndär som vissa tycker är äcklig som sover med sockar. Nä gud vad det här spårade. Haha! Älskar att min man kom hem flera timmar tidigare än han brukar. Annars sover jag oftast när han kommer hem. Men det ska jag göra nu - God natt! :)

Norges nationaldag

Ja jämarns! Norrmännen vet hur man firar sitt land vill jag säga. Vilken stämning! Och glädje! Hela Norge hurrade och hela Oslo trängdes på Karl Johan. Kjempekoseligt! Varför firar inte Sverige sådant? Man kan ju säga att det är landets födelsedag och det är väl stort? Det tycker jag :) Själv hade vi också supertrevligt och njöt av stämningen. Vi solade vid borgen och såg ut över hela Aker brygge med sockervadd och gott sällskap. Vi gick på marknad och tivoli på Grönland och avslutade med öl med våra Parkompisar på en kvarterskrog. Kanondag! Grattis Norge! :)

Dan före dopparedan

Idag är det den 16onde maj. Vet ni vad det betyder? Att det är den 17 maj imorgon. Och vet ni vad det betyder? Norges nationaldag och fest fest fest. Röd dag. Nästan olagligt att jobba. Hela landet kommer att fira och vi svenskar tänkte hänga på! Vi börjar redan ikväll och efter att vi har hunnit sova några timmar väntar champangefrukost enligt tradition. Resten av dagen är oklar men den lär absolut komma i bilder någon dag senare. Så himla kul! Min man och en favvopojke jobbar till midnatt så jag får börja roa mig med andra Oslobor så länge :) Men först? Lite bilder från i lördags. Käk och tillfixning. Hade!

Fredag den 13:onde

I Fredags tog jag tillslut tag i mig själv och köpte bikinin som jag så länge suktat över. Sitter superskönt och är inte en sådan som åker av när man går två steg. Den kommer nog att användas flitigt :) Trots att det var The bad friday hade jag en riktigt bra dag. Stod i kassan mest hela dagen. Fick besök av en från våra parkompisar som gav mig några goda råd i provhytten och sedan trippade vi tillsammans ned till Olearys där våra män väntade med öl. Det enda jag vet är att det blev 5-2 till Sverige. Mot vilka eller ens vilken sport vet jag inte. Typsikt mig! :) Sedan blev vi bjudna på god mat och vin/öl fem trappor upp till deras nya lägga. Lax och egengjord potatissallad. Himmelskt var det! Frågan är varför vi inte har gjort lax på Åkebergveien 56b? Det är väl en himla bra maträtt? Enkel och god. Det ska det allt bli ändring på :)

Grande finale Max-opening

Jajemen! På stolt 73:dje plats i Facebook-kön fick jag mig en gratis Friscoburgare medans pojkarna köpte pommes och brus till. Det kostade lika mycket som hela målet i Sverige. Punktpunktpunkt. Haha! Endast svenskar som lärde upp norskar i kassan. Endast svenskar som gjorde megabeställningar (Jag tror vi har saknat Max!) och världens mest energirika inkastare. Mums i alla fall :) Jag har haft en jätterolig dag på jobbet (Som btw ligger snett till vänster) med en massa roliga chefer och interna skämt. Jag har koordinerat och också det är himla kult. Imorgon är det fredag, finally :)

Bakis-söndagshäng

Himlars vilka publiceringsproblem blogg.se har helt plötsligt. Här har ni våran bakissöndag i bilder. Den som gjorde mig röd i ansiktet av all knarkande av sol. Ser ni hur stor våra Parkompisars park är? Det var där vi hängde i lördags. Skitmysig! Jag undrar om det är lika grönt i Umeå nu? Redan när jag kom hem från mitt påsklov i Umestaden hade knopparna slagit ut. Ååh, jag vill bara ha fler sånna här dagar med tusen soltimmar och parkhäng. Me love! :)

Drøbak-besök

En leverans 07.00 som slutade med två träningspass efter varandra. Härligt! Dessutom har vi haft Drøbak-besök idag och vi på Åkebergveien 56b tyckte att det var hög tid att visa henne Oschlo :) Och om jag inte misstar mig fick hon samma pirripirr i magen och lyckorus som jag får. Så himla kul att få ha inspirerat! Oslo city. Operan. Karl Johan. Slottet. Aker Brygge. Vem kunde tro att Oslo var så himla fint? :) Som små turister har vi trippat runt i stan i flera timmar och spisat boller. Som riktiga små norrmän. Haha! Godnatt.

Lördagen

I förra inlägget hade vi fredagen. Då tycker jag att vi tar lördagen nu :) En awesome dag kväll och natt! Jag har verkligen the time of my life här. Började med att stå i kassan i en massa timmar och såg folk springa in och ut ur butiken iklädda bara solglasbrillor nästan. Klockan fyra trippade jag hem och efter köttköp och bussande anlände vi till våra Parkompisars jättestora park där vi parkhängde. Tjejerna också! Och favvopojkarna. Min man var grillmästare och vädret var störtskönt! Efter ett tag blev vi sugna på vattenpipa och rullade därför till tjejernas takterass där den även fick stanna resten av kvällen. Utan den i bagaget fortsätte vi till Svenska förening på någon slags mellanfest innan vi hoppade till stan och avslutade med utgång :) Varför vi plankade in vet jag inte? Vi har ju faktiskt åldern inne nu. Men kul var det :) Annars tror jag att engångsgrillar kommer att bli det jag spenderar mest pengar på i sommar. Men vad gör det? Tjiho!

Fredagen

Hej och vart ska man börja och sådär. Kjempekoselig helg ju! :) Fredagen bjöd på sovmorgon och stängning på jobbet. Rullade till Oslo City och provade lite kläder eftersom det inte stänger förrän 22.00 här i stora staden. Drøbak-besök och favvopojkebesök fick vi allt några timmar på kvällen och vattenpipan gick varm! Och nu har det blivit sådär magiskt varmt igen så idag har jag blivit himlarns röd om näsan när jag och min man bakisgrillade i våran park. Korv med bröd. Gött! Vi solade och myste på våran filt innan vi tog 13 minuters bussen till våra parkompisar där endast en av dem var hemma. Vi prommade med Doggy och hängde i parker. Vi köpte jordgubbar, latte och ise krem. Mmm! Kvällen har bjudit på storstädning och lördagen berättar jag om imorgon. För nu ligger min man och myser i våran nybäddade säng och det vill jag inte gå miste om :) Godnatt!

Nu springer jag iväg till jobbet! Ha en underbar fredag mina kära :)


Drøbak

Himlarns vilken koselig dag vi har haft :) Jag blev hämtad av en turbojeep efter att jag fått sluta 1,5h tidigare. Och efter att ha kikat förbi både lägenhet och takterass brummade vi genom tunnlar till ett väldigt fett ridcenter med cirkus 75 hästar. Vi rundturade och kikade in paradiset och efter en lång kaffe, pasta carbonara och snackelisnack i husvagnen bytte jag om till ridkläder för första gången sen Little D var ute ur bilden. Upp och hoppa på ponnyerna och en skrittur på 5 minuter gav oss havet på venstre sida. Apmysigt! Vid 2200 brummade vi till centrum där vi blev dissade på två ställen p.g.a. lilllördag. Så vi hittade ett tredje. Och efter en spilld kopp kaffe och ölsug fick vi gratis kakor och nötter av våran jättesöta servitör :) Min man slutade 00.00 och eftersom att hans jobb ligger cirkus 15 minuter från Drøbak plockade vi upp honom på vägen hem. Hihi. Hur mysigt? :)

En onsdagkväll

Annars har jag mensvärk och fick jag absolut äta upp att jag ens ifrågasatte spotty i Norge. Efter en dags tittande har jag nu 3h 12min kvar. Nä, det här håller inte :) Att jag inte vill gå att lägga mig förrän nyheterna är slut är både jättetöntigt och vuxet. Nä snart ska jag vattna min blomma och sedan se några avsnitt Sex and the city. Gud vilket tråkigt inlägg. Natti!

Häftigt hästigt

När jag hoppade och flyttade till Oslo trodde jag aldrig att det kunde bli såhär bra. Massor av nya vänner att umgås med. Självklart goa norskar men även vi Umeåfolk har blivit en liten familj. Även om vi inte umgicks i Norrland. Att min man och mina favvopojkar hoppade efter förstår ni att jag är helt överlycklig över och vädret som har bjudit på sommar redan i April går inte att beskriva. Shoppingen har förnamnet underbar och jag skämdes över Umeå's utbud i påsk. Jag har slutat röka eftersom att ett ciggpack kostar 90 NOK. (Umeåbesöket var ett undantag hehe) Jag blir piggare utav att bli tröttare och därför tränar jag asset av mig varje dag. Awesome lägenhet. Awesome jobb. Kan det bli bättre? Det enda lilla Oslo inte har kunnat bidra med är en del i mitt gamla liv som jag har saknat men ändå inte vill ha tillbaka. Just nu. Men gissa vad jag ska göra imorgon? :) En ny Osloumeåtjej har valt att bosätta sig i hästlivet 4 mil utanför. 1600 blir jag hämtad och resten av dagen kommer att bestå av hästar. Jo, nog kunde det bli bättre alltid :) Åh, det kommer att bli så himla kul!!!

Give me everything and Let's do it again

Är det någon som vet om spotty kommer att skära ned lyssnandet också för oss Norrkvinnor? Än märker jag ingenting och då går den här och den här på repeat och har gjort. Den andra är ju himla somrig. Tycker ni inte? Perfekt för alla våra parkhäng. Annars har jag jobbat från 11-23 idag. 12 glada timmar med en gratis bagel. Jag har inte så mycket vettigt att säga förrutom att jag taggar helgen och mitt corebar pass imorgon :)

Norgenormer

Idag är första molniga dagen på över en månad. Det känns ganska skönt för att idag ska vi hjälpa våra Parkompisar att flytta 13 minuter från oss :) Igår utvigde vi deras gamla lägenhet tillsammans med deras bror och åt grillat och spelade kubb. Och sedan använde vi vattenpipan som majbrasa sådär valborgigt. Norrmän firar ju inte valborg och trodde att det var igår man sprang runt med töntiga kransar på huvudet. Men för det första är dem inte töntiga och för det andra var det inte igår :) Annars springer så kallade "Russ" runt i staden. Dem har röda Norgebyxor på sig och är dem som ska gå ut gymnasiet. Här festar man 30 dagar i sträck innan studentdagen och man får aldrig tvätta byxorna. Vadå kul? Tänk om vi hade haft så i kära Svearike. Nä, nu har jag knytit upp hästsvansen och tatt på mig slit-skjortan. Här ska bäras! :)

RSS 2.0