En full dag och en onykter kväll

Hej! Jag tänkte bara säga att jag lever :) Och jovisst slutade det med en längre och onyktrare kväll igår än vad jag trodde. Hihi! Kunde inte motstå. Blev så himla taggad när min Olsovän och alla hennes sambos sprang runt och gjorde sig iordning. Och jättejättetrevligt hade vi :) Och bilder kommer! Idag har jag jobbat nio timmar. Tror jag? Något sådant och sedan var jag på gymmet några timmar. Vet ni hur skönt det var? Imorgon lovar jag lite roligare bloggning :) Nu ska jag skypedejta. Godnatt!

Halloween

Titta vilka sköningar jag kom hem med igår! Jag var tvungen att fira för mig själv att allt går så himla bra :) Och dessutom var dem i storlek 35(!!) Dock får jag leva på vatten och bröd fram tills den 15onde... Bokstavligen... Något nordea blev det inte heller idag då det visade sig att dem hade öppet mellan 10-18. Exakt dem tiderna jag jobbar idag! Och sen ska jag hem och göra mig iordning och vidare till min Olsovän där det väntas halloweenfest :) Kommer att se en massa tokiga utklädnader men själv kommer jag nog att vara väldigt tråkig och trippa hem runt 22. Utan utklädnad. För uppstigning imorgon ser ut att bli 07.30 för jobb. Ha en trevlig halloween :)

Post och norgenummer

Märker ni hur allting bara rullar på i nedförsbacke för mig? :) Jag är jättelycklig! Fick dessutom Lilla röda och mitt skattekort på brevlådan idag. Lilla röda som jag nu har mitt norska mobilnummer i, +47 97808985. Nu kan ni äntligen ringa mig billigt och tvärt om. Och sms:a ännu billigare. Phonen kommer dock hänga med ändå, med svenska numret. Och med ipod, interenet, spel, gps, bilder, och allt sånt därnt inte Lilla röda har :) Min roomie har åkt till Sverige över helgen igen så ikväll tror jag att det bli fredagmys med min Oslovän.

Nytt jobb!

Nytt jobb! Igen! Mitt andra heltidsjobb på två veckor. Hur sjukt? Hur kul? Hur bra? Iiiiih, lyckorus!! Dessutom tjänar jag ungefär 50 norska kronor mer. I timmen alltså. Kommer att jobba 70% på barnavdelningen till att börja med, och trivs jag blir det mer :) Start om en vecka exakt. Dessutom ville BIT ha kvar mig 30% så det ska jag absolut vara! Jättejätteexiting och allting går så fort att jag hinner knappt med. Annars ringde väckarklockan 04.45 imorse då jag öppnade på jobbet. Kvällen blir såklart lång och det är mycket skönt men morgonen himlarns tidig och nattens sömn kort :) Vi hörs snart!

Arbetsintervju nummer två

Alltså hej och hå, nu är det jämarns snabba ryck här. Samtalet igår var en ny arbetsintervju som visade sig vara i grupp och ägde rum 16.00 idag. Några minuter sen blev jag då jag själv slutade klockan 16.00 på mitt tre dagar gamla heltidsjobb. Nu 1,5 timme senare ringer de från intervjuplatsen och ber mig komma för en vidare intervju. Huuuur kul? :) Annars fick jag en fin ros på stan idag som fick hänga bredvid min F :)

Signar ut

Godnatt mina fina :)
And remember, life is what you make of it.

Regnit och pratit

I denna söta lägenheten har jag hängt idag :) Det har regnat nästan hela dagen så det har varit jätteskönt att hålla sig inomhus och prata på. Var även och tog en titt på gymmet där min Oslovän gymmar och himlarns vad sugen jag är på att börja! Nu har precis varit och handlat och ätit gravad lax. Vadå lyxigt? Vi har ingen frys så man får tänka till när man handlar. Annars fick jag ett jättejätteroligt och nervöst samtal precis, iiih!! Mer om det senare :) Annars saknar jag min man och väntar på att våran skypedejt ska börja. Kram!

Springtur och stanspring

Kvällen har mest bestått av mysning och te. Typ. Imorgon är jag faktiskt ledig. Hur skönt? :) Så mycket som min lilla (Läs: stora hehe) hjärna tagit in på så kort tid. Det måste få smälta litegrann :) Dessutom är det min enda lediga dag denna vecka och därför ska jag ta vara på den! Jag studsar nog upp runt 10.00 och börjar med en springtur, och sedan möter jag nog upp min kära Oslovän på stan. Ska fortsätta dela ut CV:n. Och sedan hoppas jag på att få mitt brev från Sverige snart! Nu ska jag svara på mitt söta sms och sedan se ett OTH avsnitt innan jag blundar. Godnatt mina fina :)

Fastna inte!

Jag älskar bara att trycka på "Jobba utomlands" på arbetsförmedlingens hemsida. Eller att det heter trikk istället för spårvagn. Älskar att folk pratar norska och att det heter Agurk istället för gurka. Spirer istället för groddar :) Det känns verkligen som att jag gör någonting av mitt liv istället för att fastna i samma gamla Umeå. Och har man hela tiden den inställningen att: Äsch, ingen panik, jag har flera år på mig att upptäcka världen. Så kommer åren rinna ut i sanden, paniken kommer komma och plötsligt är du 25-30 jordsnurr (Hehe, snyggt ord) och det enda du skådat är Umeås fyra väggar. Ungefär :) Det anser i alla fall jag. Nu har min roomie sprungit och köpt karra och jag har jobbat 7.5 timmar. Är helt slut och jättelycklig :)

Första arbetsdagen

Sådärja! Min första dag som heltidsanställd på BIT Byporten är avklarad. Och jag tycker verkligen att det gick jättebra :) Superduperskönt att komma igång med ett liv med rutiner, jobb, socialt umgänge osv. Nästan alla anställda är svenska tjejer på 19 år. Hur bra? Jag kommer dessutom att vara ledig två dagar varje vecka, varav varje jämn vecka är det garanterat lördag och söndag. Och varje udda vecka en himlarns massa OB för att det är helg! Typ exakt, precis som jag ville ha det :) Dessutom hinner jag få en veckas lön nu den 15onde så att jag inte behöver svälta ihjäl en månad, haha! Hur kan allt ha blivit så perfekt at once...? :)

En Oslo-söndag

Jämarns vad jag pressade mig själv idag. Eftersom jag inte fått min första lön vill jag heller inte köpa mitt första gymkort. Så jag gymmar på impuls med det gatorna har att erbjuda :) Trappor finns överallt och tränar mina ben lite. Lite situps hinns också med. Nae, jag vill verkligen komma igång med träningen på riktigt. Och vill därför ha min första lön. Typ nu. Min roomie har ju kommit hem och vi ska mest mysa ikväll :)

Heltidsjobb och inflyttningsfest

Iiih, det där telefonsamtalet kom och jag är numera ett heltidsjobb rikare. Hur skönt? Här ska jobbas och tjäna pengar! BIT heter stället och ligger i Byporten och är som subway fast fräschare :) Annars var inflyttningsfesten riktigt trevlig och vi fick tillochmed tjuvkika på Kirkeveien 104b där Umeåpojkarna bodde. Och himlarns vad liv och rörelse det är i Oslo på nätterna. Nästan mer än på dagen ju! 03.30 stod jag innanför dörren och en timma senare kom John Blund. Efter en timmas städning. Nu vill jag ut och träna igen, efter ett OTH avsnitt :)

Springtur

Idag väntar jag bara på ett telefonsamtal. Jag ska även ut och springa för första gången på hundra år (Läs: en vecka). Ikväll kommer min roomie tillbaka och det väntas infyttningsfest med både Umeåbor och Karlstadbor, och sedan utgång. Det kan bli bra :)

Middagsdejt och intervju

Har middagsdejt med F och Kitt just nu :) Skype och webcam är ju en himla bra grej när man är såhär away from town. Och vill ni veta vad jag har gjort idag? Vart på arbetsintervju!! Klockan 11.00 ringde svenska mobilen och 14.00 satt jag på intervju. Det kändes bra och ringer dem imorgon innan 18.00 är jag ett heltidsjobb rikare med start på måndag, iiiih! :) Håll alla tummar ni har.

Ren lycka

Jag vet liksom inte, jag är som kär i hela situationen. Det pirrar i hela kroppen på dagarna och jag är jätteglad att jag gjorde det här, ångrar det inte för en sekund! Och det blir inte sämre av att jag får en massa sockersöta sms av alla mina favvos där hemma. Keep it up! Att jag dessutom fick ett samtal av en favvopojke idag igen gjorde mig alldeles varm och att han och en till dessutom verkar vilja komma hit snart gör att jag nästan kokar upp hihi. Nämen seriöst så rekommenderar jag verkligen alla alla alla att inte inte stanna kvar i Umeå, upptäck världen för tusan :)

Våran lägenhet

Den första sängen (Läs: madrassen) är min och pappret över är från F <3 Köket är ju himla litet som ni ser och jag måste nästan alltid klättra som en apa för att nå :) Min roomie är fortfarande på vift så därför tar jag nu en kvällsprommis med min Olsovän istället :) Mina CV:n är förövrigt slut och nya fås på lördag. Jag trivs!

Fina Olso

Ser ni hur himla mysigt och fint det är här? Själv har jag tänt ljus i hela lägenheten. Även i badrummet. Mackor och tevatten står på spisen och snart ska jag mysa till ett OTH avsnitt i mitt rosa sängöverkast (Ja, du skulle älska det F) Det enda jag fattas just nu är min man :)

I felt like Carrie

Jag har haft en jättehärlig dag!! 13 CV:n inlämnade i inte ens en tredjedel av Oslos butiker avbetade. Imorgon bockar jag av en tredjedel till. Precis när jag drömde lite och kände mig som Carrie där jag trippade runt i storstaden ringde mobilen. En favvopojke som frågade hur allt var och var sugen på att komma hit. Hur kul? Då blev jag allt lite varmare inombords även fast hösten verkligen kommit på riktigt :) Nu har jag tänt ljus i lägenheten och ska fortsätta att mysa och dricka upp mitt te :)

Frida-träff

Träffade som sagt Frida igår. Jättejätteskönt att träffa en Umebo man redan känner. Hon sporrade mig riktigt mycket och berättade om hur hon gått till väga för att nå där hon är idag. Hon har inte varit hemma på fyra månader, galet! Men istället för att känna mig helt lost som jag gjort de senaste dagarna kände jag för första gången att detta kanske kan bli något :) Jag har sökt jättemånga butiksjobb via internet nu och ska idag trippa ut med CV:n. Vi hörs senare! Puss :)

Ensammen

Tystnaden lever fan mer om än allt ljud i världen. Tur att jag har F, en favvopojke och en till favvopojke i högtalarna på repeat :) Och tur att play nu vill att jag ser på både Idol, Ensam mamma söker och Paradise Hotel tills jag ska in till stan igen!

Avskedsmiddagn

Jag och mina tre som åt på Costas i lördags. Och NiKKeP kom förbi en svängom. Det var i Sverige. Men nu är jag som sagt i Norge. Det är grått idag. Snart ska vi  ta bussen till stan. Jag ska skaffa ett mobilnummer så jag ringer billigt till Sverige. Det prioriteras :) Sen väntar skatteverket för ett personnummer. Emma far till Sverige i eftermiddag och blir borta tills på lördag. Själv ska jag umgås med Frida ikväll och förhoppningsvis få lite mer struktur, hon kan ju Oslo :)

Oslo, dag 1 avklarad

Sådärja! En första dag avklarad i Oslo :) Husen ser ut som i New York ju! Eller jag har ju inte varit där men. Imorgon ska jag fuska till mig ett personnummer och skaffa ett bra abonemang till mobilen. Jag vill ju fortfarande kunna surfa på min käraste phone! Idag har IKEA gett mig vuxenpoäng då jag har köpt ett täcke, en kudde, ett sängöverdrag, en badrumsmöbel, korgar och lite smått och gott. Fett kul o trippa runt där :) Nu har jag börjat smutta på min första öl och det verkar som vi ska ta en runda och utforska Oslos uteliv ikväll. En måndag :) Hoppas allt är bra med er! Puss!

Oslo, dag 1

Nu har jag precis ändrat min bostadsort till Oslo, Norway på facebook. Efter första natten känner jag mig jättepirrig och spänd. Känns som jag bokstavligen har tusen saker att fixa, och det har jag typ också? Idag ska jag dock göra bort hälften av dem och imorgon hälften :) Därför ser planen ut som så att idag trippar jag på Kiwi (Läs: Ica) och handlar, jag skaffar ett norsktnummer (som ni alla älsklingar ska få!), jag springer på skatteverket och avslutar dagen på IKEA, som här har öppet till 23 här. Hur bra? :)

Landbyte

Iiih vad det pirrar!! Jag älskar allas positiva kommentarer om mitt äventyr. Samtidigt umgås jag mest med mina favvos nu den sista tiden, och det gör det hela svårare. För mig är verkligen det här jättestort. Sova själv är svårast, därför fortsätter jag hålla mig till min favvopojke på nätterna :) Dock får vädret mig att kunna packa väskan inom två minuter och gå till Oslo om det vore så...? Snöstorm den 14 oktober. Vad händer?

En väldigt nervös blivande Oslobo

Nu är det klart. Officiellt. Jag blir Oslobo nu på söndag den 17/10 2010 klockan 22.00. På obestämd framtid. En enkelbiljett bokad 19.05 och jag känner mig mest nervös och ynklig just nu. Det känns hur kul som helst och samtidigt hur tråkigt som helst. Några tårbad har det redan blivit och fler kommer det att bli. Jag ska i alla fall första uppdatera bloggen mycket där nere så jag inte försvinner helt :) I veckan ska jag bara umgås med mina favvos så bli inte förvånade om bloggen får lida.

Enkel resa eller enkelresa?

Oj vad ynklig jag känner mig. Att boka en enkelresa istället för en tur & retur är himla pirrigt. Nu gör jag det här. Det blir ett äventyr. För att återgå till mitt normala liv så höll favvopojkarna mig sällskap på en jättejättedålig bio igår. Se den inte. Buried, som hade en skådespelare och en kameravinkel. Typ. Ikväll vill jag mysa i en av pojkarnas nya lya. Superfin och supermysig. Men nu måste jag ut och springa, och cleara my head.

Preeparty

Igår slutade det med att jag och sex favvopojkar till körde vi all in stället för lätt och lagomt. Först en sväng förbi Femman och sedan Olles. Vi samlade vuxenpoäng genom att beställa en stortaxi med en himlanrs skön taxichaufför. Jag visste inte att det fanns? Och nu verkar det som att vi ska klättra upp på ett berg i närheten med filtar och karra. Vi ska titta på utsikten och grilla. Fast mest mysa :)

Nya iPhone högtalare

Alltså förstår ni vilka tekniska kap jag har gjort på senaste tiden? iTouchen fick jag av mitt X. Phonen köpte jag för tusenlappen. Det är väl Maccen som har dragit iväg med sina tolvtusen. Fast den fick jag ju i studentpresent. Och idag när jag tecknade Max 25 fick jag ett par iPhone högtalare för hundralappen istället för samma pris gånger fem. Hur bra? :) Och gissa hur många gånger dem kommer få hålla oss sällskap på Bettnes i sommar? Apple for the win!!!

Mina tekniska babys

Iiih, jag älskar phonen. Kanske världens bästa köp. Efter maccen. Mina babys! :) Annars älskar jag hur kvällen ser ut. Jag älskar kvällen innan den ens börjat hihi. Min baby nummer tre har också funnit mig igen. Den har legat på Team Sportia alldeles ensamen. Men nu är den tillbaka. Kameran! Nä klockan rinner iväg. Ikväll besöker vi dimman lite lätt och lagomt :)

Middag med NiKKeP

Efter att jag krängt tre ordrar på Onlinenen och vunnit ännu en biobiljett skjutsade en favvopojke mig till grubbe där jag äntligen köpte min älskade vackraste finaste iphone. Äntligen får jag också ha en iphone :) Nästan så att det har varit ett mål i mitt liv. Sedan mötte vi upp tre andra favvopojkar som var avundsjuka på mitt tusenkronors kap, iiih! Och justja, såhär kan det se ut när jag NiKKeP äter middag.

Modell för en dag

Iiih, jag hade en jättebra dag igår. Händelserik. Så händelserik att maten slutade med två hårdbrödmackor innan jag sprang och två efter. Och en ölkorv till kvällsfika hos en favvopojke som jag precis är hemkommen ifrån :) Kvällen slutade med en krängd order och Olles med alla mina favvos. Det är inte ofta att alla är samlade på en gång. F, favvopojkarna, NiKKeP och Kitt. Världsbra!! Annars är jag väldigt höstig idag och lyssnar på sånt här och typ sånt här. Hur mysigt? :)

Photoshoot

Lunchen med min barndomsvän var jättemysig och Balder blev 2x85kr rikare. Och vi blev mätta :) Rikare gjorde mig även stan på en kofta och lite småplock! Och Online plussade på pengarna på kontot en aning. Min fråga är: Är man rik när man har pengar eller är man rik när man är nöjd? Det sistnämnda säger jag. Även om faktorerna kan höra ihop. Nu då? Nu ska jag koka ihop något att äta och sedan trippa med tre olika outfits, osminkad och med nyduschat hår till en photoshoot :)

Kurrar som en katt

Så händelserika dagar är det inte. Jag jobbar och står i för att nå mitt mål. Umeå har gjort sitt. Gånger två (Läs: Plus en minus en). Igår dissades en tokig innebandymatch och röstades på karra och en töntig och hemsk tonårsfilm istället. Annars är jag kär i Olle i Idol. Måste måla om mina naglar. Och nu ska jag trippa en timma på stan innan jag lunchar med en barndomsvän.

Clear my head

Dagens dag har bara varit stressande och inge kul. Var ute och sprang en timma för att cleara my head en aning. Gick väl hyfsat och en massa sånna där filosofiska tankar snurrade. Ni vet sånna där som inte går att få ned på papper. Jag önskar hur som att jag alltid var så clear :) Annars har en tredje biobiljett tagit plats i plånkan, The Expendables fått 1 av 5 toasters och Godishuset blivit några karra fattigare.

Favvo x3

Kvällen började himla bra då tiden bokstavligen stod stilla eller rusade fram. Vad visste vi? Och slutade lika bra med mina två favvopojkar och jag i en 1.20 säng. Vem tror ni vaknade med mest plats och hela täcket? :) Dagen efter har bestått av tre Lokor(?) och Bettnes. Men nu ska jag göra ett ryck och promma till min mobillösa favvofavvo - F!

Typiskt!

Typiskt att det är när man har bråttom alla övriga saker man vill göra ska dyka upp. Pappa tänkte precis bjuda mig på ett glas whiskey eller en öl. Öl kommer jag nog få nog av ikväll ändå. En stuga mitt ute i ingenstans som jag inte vet vart den ligger väntar. Och om två minuter kommer en favvopojke och hämtar mig och för två minuter sen skulle jag stått nere redo och klar. Jag ville bara säga att jag lever och besöker dimman ikväll. Kram!

Niklas Palm vs. Niklas Palm

Oddsen är inte stora. Palmen ringde sitt egna namn igår. Annars har lönen trillat in på kontot och leder mig till staden någon timma. Och Online i fyra. Men nu ska jag springa till arbetsförmedlingen så min jobbcoach ska få söka jobb åt mig som inte ligger inom de närmsta breddgraderna! Tjing! :)

RSS 2.0