Hejdå 2010

Tvånollettnoll. Tvåtusentio. Tjugotio. Tjugohundratio. You get it. Det var varit ett super år med många vägskäl att besluta om. Stora förändringar och vi 91or har blivit kastade in i vuxenlivet utan förvarning. Vägskäl som gjort att jag måstat fatta väldigt många svåra beslut och satt mig själv på prov. Samtidigt som jag valt de negativa vägskäls besluten själv. Det är svårt att förklara men det jag vill komma fram till är att alla de negativa för stunden besluten jag måstat fatta har lett till något annorlunda. Och framförallt - kanonbra! Nu dricker vi oss in i 2011 och ser ut över alla fyrverkerier över hela Oslostad med ett leende på läpparna och positiv känsla :)

Nyttårsafton

Titta vad han förberedde och köpte till oss idag till imorgon! Om cirkus 23 timmar är det ett nytt år. Vi kommer att stå på takterassen med några Umebor och sprätta en av dem och titta ut på alla raketer och smällare som syns över hela Oslo! Jag har ingen aning om vart det året kommer att ta mig eller om vad jag vill göra. Eller jo, jag har massa saker jag vill göra men vet inte hur jag ska prioritera dem. Jag har blivit väldigt bra på att leva i nuet :) Annars var det min sista dag på Bogstadveien idag (Läs: Fram till februari) och min man fick plötsligt en anställning. Hihi!

Vardagen rullar

Mitt virus hoppar runt i min kropp. Den sätter sig på olika ställen varje dag som. Först var det huvudet. Sen halsen. Magen och nu ryggen. Jag som aldrig är sjuk!! Vardagen rullar på så himla bra just nu och idag kom min stamkund på besök på Bogstadveien. Tredje gången ju och även på Karl Johan trippar hon förbi och söker efter samma kavajbyxor. Vi skrattade lite med varandra idag iallafall :) Och på trikken sprang en annan kund av som jag hjälp förrut på Zara. Oslo är ändå litet :) Igår hade vi Umebo-besök och ikväll ser jag och min man på film, dricker "Lyckliga stunder" och kramas och kanske äter någon frukt. Som att lyxa till det fastän vi gör det varje dag. Jag älskar det! :)

Fattigare i pengar, rikare i mycket annat

Näe jag har faktiskt inte slut på julebilder än. Och skulle jag ta kort på allt som hängde med oss hem igår skulle det bli ett kort per dag till sommaren. Närå, inte riktigt. Men bankkortet brann verkligen igår. En pälsjacka, ett par knähöga lågklackade, ett par skinnbyxor, en stor halsduk, en monki t-shirt, en beige skjorta och en till cape. Hälften från Zara! Han fick med sig världens finaste par skor, en skjorta och en tumring. Näe nu ska jag och mitt virus trippa till bussen.

Julerim

Igår hade vi typ världens mysigaste och lugnaste dag. Idag är jag uppe innan tuppen då det är leverans på G. Att alla anställda på Zara får knycka alla mellandags fynd innan butiken öppnar tackar vi för! Speciellt jag för jag börjar 0700 och kommer nog vara ganska först i kön :) Men varför jag ger er äran (Hehe) med att skriva ett inlägg är för att jag ville visa er hur himla fina julklappshälsningar och julklappsrim jag fick av min man på julafton. Haha! Han är allt bra fyndig han!

Skedning

Nu sitter jag i köket och skriver. Hihi. Vanligtvis har vi bara haft internet i sovrummet av dlink. Nu har vi det av "virus akkurat nå" som är vårat eget. Haha! Jag har skrivit om två CV:n till min man och han har lagat mat till mig :) Och te och kaffe. Halva dagen har vi spenderat skedandes med två datorer bredvid varandra då en har sett Two and a half men och en Vampire Dirays. Haha, hur töntiga? Glöm inte att kika på hur fina julisar jag fått också. Den första är "typiskt-Agnes-paketet" och den sista en supersötskön morgonrock :) Och några trenolliga belopp trillar snart in av familj och släkt.

Juldagen

Juldagen. Min man har somnat om och jag ska snart se ett till avsnitt av Vampire Diarys. Har hunnit avnjuta en kopp kaffe också. Jag skulle vilja åka skridskor idag på våran skridskoplan här utanför. Men vi har inga skridskor... En prommis ska det bli iallafall. I princip allt är stängt idag och imorgon så det lär bli två slappa mysdagar. Jag klagar inte :) Sedan tänkte jag att ni skulle få se alla mina julklappar. Nu ska jag pussa lite mer på han bredvid :)

Konstig och kanonbra julafton!

Min man fick russinen (Läs: Mandeln). Jag glädjegrät när jag öppnade "typiskt-Agnes-paketet". Rosorna och Kino-(Läs: Bio)-kortet gjorde det inte lättare. Tomten är far till alla barnen öppnade morgonen. Julegaveöppning varje timma. Julmusiken och pepparkakedoften har gjort halva stämningen. Min mesta kommentar idag lyder "Åh, så himla mysig jul vi har. Iiih! Platt, trippel och lockis bockas av från önskelistan och min man är ju nästan bäst :) Julbordet hos våra Umebor innehöll allting annat än julmat men ack så gott. Sällskapsspel och efterätt. Internetsök. Julciggar. Mina småa twins hemifrån (Läs: Från Borga) låter som 18 jordsurr. Jag har lärt mig att Jesus inte föddes och dog på samma dag samma år. Sist men inte minst har God Jul-smsen trillat ned ett efter ett från mitt gamla liv. Nu closear vi årets mysigaste med en kopp te och mera mys :) Och lite till mys! Har ni haft en lika underbar julafton som jag? :)

Hihi. Hittade något roligt. 2003 - 2010 :)


Dan före dopparedan

Glömde ju skriva vilket skämt det är att jag ska börja knapra på det jag en gång inte ensam skrattat åt på käraste Onlinenen i mitt förra liv. Jag känner mig som en 60+:are som älskar och prata i telefonen och köpte för att man var så trevlig :) Btw så är det största paketet till mig hihi. Ska jag gissa på några paket är det endaste jag kommer fram till skidor och två limpor cigg. Jag har faktiskt redan fått två överraskningar ikväll som jag smälte dirr av. Dem får ni veta mer om imorgon. För vi hörs nog inge mer förrän på självaste julafton. Jag smygstartar med ett God Jul till er redan nu :)

Lilla Julafton

Tihi bara en lucka kvar! Lilla julafton har bjudit på stor städning i lägenheten av moi och lite julhandel på Rema 1000 och julklapps köp i stan. Lyckades inte med de dyraste klapparna av oss men lyckades iallafall med flest. Hihi. Vi har tävlat lite :) Och sen ska jag bli piggare som ni ser!! Ikväll ska vi baka mer pepparkakor och mysa till Sunes Jul (Om jag får som jag vill, annars Harry P) Nu? Julmusik, mat och kaffe.

Ovanlig torsdag

Idag är jag sjukanmäld. Är inte kry. Men ska bli idag! Jag vill berätta om gårdagen. Himmel vilken dag! Jag börjar på Bogstadveien men blir efter en timma förflyttad till Karl Johan. Trikken hade fastnat bakom en lastbil så jag var tvungen att åka åt fel håll och ta tunnelbanan(!!). Det var första gången jag åkte tunnelbana i Oslo. Gillar inte riktigt den efter att "Spår i Mörker" har satt sig i mitt huvud. Men vad mycket snabbare det går att ta sig fram! Hur som! Efter en timme på Karl Johan går brand-(Läs: Vatten?)-alarmet och vatten ur snurrur på taket börjar spruta och blöter ned alla kläder. Att det dessutom börjar läcka igenom taket ned till Women gör inte saken bättre. Ute i kylan fick vi stå i tusen år längre än vad det kändes som. Och sedan hann jag jobba några få timmar färre än vad jag behövde för att hinna klart. Nu innan salget också. På kvällen rensade vi Skippergate 21 på ting dem inte behövde. Och sedan plingade två stora flyttboxar på med ännu mera ting :) Vilka julklappar va!

Klapp på axeln

Min man är och hämtar en matta. Den ska vi ha under soffan och fotöljen och bordet och det kommer att bli jättefint. Nu inför salget är det himla mycket att göra på jobbet så att jag hinner knappt andas känns det som. Imorgon ska jag därför köpa vitaminer och mineraler hos en apotikarie (Läs: Heter det så? Det borde i alla fall det!). Kosta vad det kosta vill. För jag vill inte vara såhär trött som jag varit de sista dagarna. Hur som deltog jag ändå aktivt i pallfighten idag på jobbet. Haha! Stockroom hela dagen resulterade i jacka inomhus och iallafall några vinnanden :) Sedan fick jag klappa tillbaka en kollega på axeln efter att hon verkligen gjort samma till mig för några dagar sen. Tack! :) Ni får ingen bild idag. Internet är fortfarande ostabilt.

Julijul på Aker

Det första jag skrek var "EN HAJ!!" Fort skrattade alla Norskar och berättade att det var en delfin. Hur coolt ändå? Jag har aldrig sett en delfin förr. (Läs: Kolmården räknas inte) Väldigt himla mysig fjärde advent har jag haft. Kall men himla mysig. Efter ett slitande gympass med noll folk på gymmet och en himla god tacos middag är nu M i köket och kokar kaffe :) Det ska vi dricka upp och sedan lämna Åkebergsveien 56b och besöka Skippergate 21 för filmkväll med karra. Iiih!

Fjärde advent

Jag fick nog allt internet om bakfoten kära läsare. Internet höll sig en dag på min dator och hoppade till M's istället... Kanske att det vill hålla sig till båda nu :) Jag har precis vaknat efter ett julbord med jobbet. Supermysigt! Själva maten var absolut inte samma samma som i grannlandet. Och höll inte samma kvalité, men vad gör det? Det är ju inte själva maten som är det viktigaste :) M sover och jag kokar kaffe. Min jullista spelas lite tyst ur högtalarna och idag ska vi på julmarknad på Aker Brygge. En av Oslos finaste platser. Sedan ska jag köpa inslagningspapper och vi ska lägga våra julklappar under granen. Vi har lovat att vi bara får kolla på dem, inte klämma och känna :) Jag saknar bloggen. Hoppas internet vill stanna på Maccen så ni kan få fortsätta läsa om mitt Oslo liv. Hihi.

Jag skärde mig

Titta vad vi till och med har här på Åkebergsveien, hihi. Jag har precis ätit en stor filtallrik och duschat med mitt sår. För ni vet väl att jag råkade skära mig mellan tummen och pekfingret jättedjup in på Luciamorgonen när jag vaknade i panik av att jag inte kunde andas. Och nässpraysburken var slut så jag var tvungen att skära upp den i botten och vips skärde jag upp lite av handen istället. Vad brutalt det låter! Haha! Nu ska jag springa iväg till jobbet och låta han bredvid sova lite till :) Puss på er!

Sexte dagen!!!

Titta titta titta! Hej mina trogna!! Efter sex dagar hittade jag äntligen internet i lägenheten! Jag till och med hihi. Det har varit en händelserik vecka och här har ni den i ett fåtal bilder. Min man landade (!!!:D). Ikea levererade. (Hur vuxna är vi inte som har köpt säng..?) Myskvällar med Skippergatefolket. Hejdå-fest för en (Läs: två?) av dem. Hej:at på andra Umeåbor. Beställt internet. Bogstadveien-jobb istället för Karl Johan-jobb. Stan trippar. Lite gym. Andra advent. Lucia. Och haft det huuur mysigt som helst :) Tänk att jag kan komma hem varje dag till en egen lägenhet med en egen man där i. Hihi :) Just nu spelas en pangpang spel här bredvid och jag ska blogga klart. Sen vill jag se en film och dricka mer te! Iiiih!! Puss på hela Oslo och alla jag känner här :) Och ni där hemma såklart, hihi.

Nycklarna till lägenheten!!!

Här har ni en ny låt till er spellista mina hjärtan. En himla bra dessutom! En kaffekopp har precis intagit min hand. Himlarns vad kaffe jag dricker!! Det är ju så mysigt :) Du skulle älska att fika med mig nu F. Annars är bilnyckeln huvudnyckeln och en grön lampa måste lysa innan man kan vrida om. Den långa guldiga är ett sånt därnt extra lås som man bara har i stora städer. I like hihi. Om tre timmar och en halv är det dagen med stort D. Inflyttning och skrattgråttårar och äntligen kommer allt att kännas helt och klart :) Iiiih!

Supersöndagsmys!

Det var inte helt fel att komma hem efter ett långt och löppass följt av gym till pepparkakebak och glögg! Krr! Och film såklart! Min julstämning ökar för var dag och idag får jag nycklarna till lägenheten och imorgon kommer min man! Pirr! Nu sover både Mimmi Pigg, Pippi Långstump och Spöket Casper. Nasse hänger på! :)

Andra advent

Det är jättemysigt och juligt här!! Det har snöat hela natten. Hur perfekt? Jag har jättemycket julstämning och det pirrar! :) Jag har precis ätit julgröt och ska snart ta mig en kopp kaffe. Julmusik spelas ur högtalarna och det luktar jättemycket kanel. Butikerna har julöppet varje söndag hela december. Så efter jobb och träning ska vi baka pepparkakor och se någon christmas movie. Åååh, det kommer att bli en bra söndag! Vi alla vet vem den enda jag saknar är. Och nu är det bara tre dagar kvar! Krrr!!

Allting kommer till kritan

Jag kan inte förstå att det imorgon är imorgon jag får nyckeln till lägenheten. Och inte heller att på den dagen är det imorgon han kommer. Nu händer det. Äntligen. Det pirrar en himlarns! Ska försöka packa allting imorgon och se till så att allting är på sin plats. Har minst 10 väskor känns det som. Och noll struktur. Det ska vi ändra på!! Jag och min Oslovän har kikat efter julegaver idag. Och handlat och lagat gomat till de andra som bjuppade på ännu mer karra och till och med kanelbullar. Hur svenskt? :) Det är himla mysigt här och imorgon ska vi göra det ännu mysigare med jullåtar och pepparkakebak. Nu? skräckfilm och mera karra!! Mera pirr iiih!!

The town

Jämarns! Jag satt på helspänn hela tiden. Ack så tråkigt namn men himlarns så bra film! Annars råkade jag (Som vanligt...) trippa in på massa olika affärer efter Karl Johan på vägen från gymmet. Gick (Ofrivilligt) in på H&M och fick nostalgi över hur en av favvopojkarna betedde sig i kassan när han betalade min klänning som jag fick. Fick ett sånt där moment då jag inte kunde hålla tillbaka skrattet. Vad folk glodde :) Vad underbart vi hade det när dem var här. Jag svävade :) Iiih! Annars är årets första julklapp inhandlad. Och fler blir det imorgon! Godnatt :))))

Weekly challenge - Check!

Och där stod jag. Mitt på Oslos största Karl Johan gata och poséade i en sopsäck och guld. Det var kul :) Nu får vi se hur det går. Nästa vecka ska jag jobba på Bogstadveien för mer upplärning. Det är en större Zara butik som har lite mer struktur nu såhär innan vårat lager är hundra klart. Kanonkul!!! Annars har jag precis sprungit och lämnat min Osloväns kamera till henne som har julbord med jobbet ikväll. Och som tack skulle Glitter bjuppa mig på ett smycke. En rätt bra deal om ni frågar mig! :) Nu ska jag fortsätta mysa med mina andra två roomies denna veckan som har köpt en himla massa karra och jag tror det nalkas kaffe och film. Kunde inte komma på en bättre way att spendera denna fredag. Mmmm!!


Massa bäbisar

Sådärja! Nu sitter jag vid min lilla bäbis igen :) Den verkar väldigt hel och ren. Behövde bara ett natts vila! Min andra bäbis. Den stora. Han kommer hit om 5 dagar och cirkus 4 timmar. Och på måndag klockan 15.00 får jag nycklarna. Iiiih! Andra luckan (Läs: Luckorna hihi) är öppnade och det är så himla skönt att kunna säga att det är december istället för november. Tycker ni inte? Det klingar bättre i mina öron helt klart :) Något som heller inte klingar fel är att två favvopojkar pratar om att i februari/mars, då. Då ni!!!!! Hihi!

Brandlarm och sopklänning

En vanlig Oslodag skulle vara fel att säga att det har varit eftersom att inga dagar har varit särskilt lika sedan jag kom hit. Som btw är cirkus sex veckor sen. Tiden springer iväg! Vi har precis ätit middag tillsammans alla fyra. Nu dricker vi kaffe och har ätit julgodis :) Annars har dagen bjudit på att brandalarmet gick på gymmet i morse när jag stod på löpbandet. Det var. Spännande. Och gick bra! Weekly challenge på Zarabarn denna vecka går ut på att göra snyggaste plagget av en svart sopsäck. På fredag kommer jag med andra ord att stå med en sopsäcks klänning på mig som ett barn :) Och vet ni? Det är 1 december idag och jag har öppnat första luckan :) Puss sötnosar!

RSS 2.0